Bosanski trkači iz Švedske na X Sarajevo polumaratonu

U nedjelju je centar Sarajeva na samom startu Sarajevo polumaratona bio ispunjen takmičarskim duhom i navijanjem. Među takmičarima našli su se i članovi APU Runners koji su posebno za ovu priliku doputovali iz Švedske.

Članovi APU Runners koji su doputovali iz Švedske

Članovi APU Runners koji su doputovali iz Švedske

Prije pola godine APU Mreža započela je prijateljsku relaciju sa NVO Sarajevo Marathon te kroz tu saradnju ponudila mogućnost svojim članovima da učestvuju na utrci. Jedan broj njih je spremno prihvatio taj poziv i krenuo sa redovnim sedmičnim  pripremama preporučenim od strane trenera Tomislava Cvitanušića. Jučer je bio upravo dan za posljednji test.

“Jako sam ponosna na APU Runners team koji je dao zaista sve od sebe kako bi nakon 21. istrčanog  kilometra došao na cilj. Ovo je bio jedan praznik trčanja i uspomene vrijedan dan za Sarajevo ali i za sve generacije kojima su radost i sreća dodatno bili obojeni izazovom i jakom voljom . Hvala APU trkačima za izvrsna dostignuća i sjajnu atmosferu te se iskreno nadam još većem broju članova iz Švedske koji će se priključiti naredne godine.” kazala je Emina Pašić koordinatorica APU Sport-a.

Trka je također jedna od stavki APU-ovog rada da se unaprijedi sudjelovanje BiH državljana koji žive u Švedskoj te da se na taj način doprinese stvaranju pozitivnih promjenama u BiH. Podržavati sportske aktivnosti znači podržavati zdravo i tolerantno društvo što je ujedno i svrha ove utrke.

Iskreno se zahvaljujemo na podršci našim trkačima, bilo da se radi o onima koji su to uradili direktno ili putem društvenih medija. Prema svemu sudeći  da je ovaj naš novi podvig potaknuo članove i prijatelje APU-a da počnu sa pripremama te nam se pridruže naredne godine na Sarajevo polumaratonu 2017.

Ova utrka je samo jedna od mnogih aktivnosti  koje NVO Marathon organizuje tokom godine u Sarajevu.

You may also like...