Bosnia Appeal u akciji: Obezbijedimo novi dom porodici teško bolesnog Dževada Seferovića

Humanitarna porodica Seferović web

Teško oboljeli Dževad Seferović sa suprugom Nesibom i malodobnim sinom Minelom živi u Poriječanima kod Visokog u jednoj neuslovnoj staroj oronuloj kući, gdje uslovi za život nisu ni blizu života dostojnog čovjeka.

Kompletna familija živi od 230 KM Dževadove mjesečne invalidnine. Naime, glava porodice je već desetak godina gotovo nepokretan, Dževadove ruke su doslovno oduzete, a bolest je nastupila kao posljedica nekoliko operacija kičme. Nažalost, i pored dobre volje, on nije u mogućnosti zaraditi da prehrani svoju familiju i da mu nije supruge Nesibe, teško bi se mogao okupati, obrijati, prohodati, pa čak i normalno jesti.

Seferovići borave u izuzetno trošnoj kući koja prijeti da se svakog trenutka uruši na njihove glave, drugog izbora nemaju, a niti novca za obnovu ovog trošnog objekta, prenosi BHDINFODESK.

U želji da pomogne ovoj familiji, humanitarna organizacija BOSNIA APPEAL iz Birminghama (Engleska) pokreće humanitarnu akciju “OBEZBIJEDIMO PORODICI SEFEROVIĆ ŽIVOT DOSTOJAN ČOVJEKA” te moli sve naše građane u Bosni i Hercegovini i dijaspori , sva udruženja i humanitarne organizacije sa bh. predznakom, potom građevinare i trgovine građevinskim materijalom u domovini, da nađu načina i POMOGNU.

Glavni cilj akcije je prikupiti sredstva i materijal za obnovu porodične kuće porodice Seferović u Poriječanima kod Visokog. Akcija traje do 31.05.2017.

Svi oni koji žele uzeti učešća u ovoj humanitarnoj akciji za dodatne informacije mogu se obratiti direktno porodici Seferović ili humanitarnim organizacijama ISTINA TV (email: Munira Džabija: munira.dzabija@gmail.com) te Bosnia Appeal (Bosnia Appeal:bbosniaappeal@gmail.com )

Kontakt: Porodica Seferović tel.: 00387 (0)62 856 442, Mail: nesibas2017@gmail.com
Račun: Dževad Seferović
Gornji Poriječani br. 9, 71 300 Visoko
Acc.No (IBAN) BA391542139920823565
SWIFT: UPBKBA22
Beneficiary Banks: Intesa Sanpaolo Banka DD, Bosna i Hercegovina, Obala Kulina Bana 9A,
71 000, Sarajevo

You may also like...